Hur kan man förbättra kommunikationen mellan olika avdelningar på sjukhuset och ge bättre patientvård?

30
Jan

På Vasa Centralsjukhus i Finland har Virve, Finlands motsvarighet till Rakel, effektiviserat och säkrat kommunikationen och ökat patientsäkerheten genom en bred användning på sjukhuset. Till en början gick det trögt, Virve låg bara i lådan och samlade damm. Men nu finns beredskap för snabb och rätt vård av patienten, genom att ambulansen kontaktar oss på akuten med Virve i första hand via talgrupp. Tack vare Virve får vi snabbt traumateam på plats och kontakten till intensiven, operationssal, ccu, hjärtstation, röntgenlabb är blixtsnabb. Ingen tid går förlorad, man behöver inte ringa en massa samtal till olika ställen för att få ihop teamet.
Virve är ovärderlig då man snabbt behöver hjälp i situationer med aggressiva patienter. Strömavbrott och stora olyckor är andra situationer där Virve tryggar kommunikationen.
Kenneth Nilsson, akutsjuksköterska på Vasa Centralsjukhus berättar om sina erfarenheter av Virve i den finska sjukvården.

Tid: 25/4 kl: 13:30-14:00

Plats: Speakers corner

Föreläsare: Kenneth Nilsson