Allt kan man ta ifrån människan. Utom en sak – den yttersta friheten att välja förhållningssätt till det som livet för med sig.

1
Feb

Katharina, vice förbundsordförande på Personskadeförbundet RTP.
Katharina berättar om livet efter en trafikolycka i tonåren och att som vuxen brinna för hälsofrämjande arbete och rättvisefrågor via RTP.
”15 år gammal var jag passagerare när jag och min mamma frontalkrockar vid en omkörning. Livet kom att bli en fysisk och psykisk berg- och dalbana. Idag lever jag med varierande smärtor och bristande ork. Mötet med och bemötandet av andra människor är fortfarande den största utmaningen. Jag försöker se möjligheterna i det som livet för med sig. Jag är utbildad hälsopedagog. Jag brinner för hälsofrämjande arbete, rättvisefrågor och det skrivna ordet. Idag är jag 31 år och Personskadeförbundet RTPs vice förbundsordförande. Sommaren 2015 blev jag mamma till Maja. När det inte är fullt ös med dottern, så pysslar jag gärna med pärlor, virkning eller något loppisfynd.”
Katharina lever efter Victor Frankls ord: Allt kan man ta ifrån människan. Utom en sak – den yttersta friheten att välja förhållningssätt till det som livet för med sig.”